Menu

Η διάσημη μπαλαρίνα Aurélie Dupont αποχαιρετά το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού - Η συγκινητική ανάρτησή της

Η σπουδαία μπαλαρίνα Aurélie Dupont (Ορελί Ντουπόντ) αποχώρησε επίσημα από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στις 31 Ιουλίου 2022. Η Aurélie Dupont είχε αναλάβει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Paris Opera Ballet από το 2016 διαδεχόμενη τον χορευτή και χορογράφο Benjamin Millepied (Μπέντζαμιν Μίλιπεντ). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η πρίμα μπαλαρίνα αποφάσισε να παραιτηθεί προκειμένου να αφοσιωθεί σε προσωπικές της δουλειές συμπεριλαμβανομένου ενός βιβλίου, μιας ταινίας ντοκιμαντέρ και ενός μιούζικαλ που ετοιμάζει, αλλά και για αφοσιωθεί περισσότερο στην οικογένειά της. 

Η Aurélie Dupont στις 18 Μαΐου 2015 σταμάτησε την επαγγελματική της καριέρα στο χορό αποχαιρετώντας το κοινό στο ιστορικό θέατρο Palais Garnier στο Παρίσι. Μετά από μία ξεχωριστή ερμηνεία της στο μπαλέτο "L'Histoire de Manon" του Kenneth MacMillan το κοινό συγκινημένο την χειροκροτούσε για 25 λεπτά. Έπειτα συνέχισε να ασχολείται με την εκπαίδευση νέων χορευτών και λίγο αργότερα ανέλαβε τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού μέχρι την αιφνιδιαστική αποχώρησή της μετά από 6 χρόνια. Χόρευε με το διάσημο θίασο μπαλέτου από το 1998 και έχει ξεχωρίσει με τις ερμηνείες σε κορυφαία μπαλέτα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως Δον Κιχώτης, Η Συλφίδα, Η Μπαγιαντέρα, Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη και άλλα. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως καλλιτεχνική διευθύντρια η Aurélie Dupont «είχε ελευθερία δράσης η οποία της επέτρεπε να αναπτύξει το ταλέντο της προσελκύοντας μεγάλο κοινό, με το ποσοστό κάλυψης των παραστάσεων μπαλέτου να αγγίζει το 98% για τη σεζόν 21/22. Η ίδια πρότεινε 18 δημιουργίες για την εταιρεία, 23 συμμετοχές στο ρεπερτόριο και την υποψηφιότητα 7 χορευτών και χορευτών αστέρων», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου της Όπερας του Παρισιού για την αποχώρηση της διάσημης μπαλαρίνας.

Στις 30 Ιουλίου, μία μέρα πριν την επίσημη αποχώρησή της από την Όπερα του Παρισιού, η Aurélie Dupont προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση, στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, κάνοντας το δικό της απολογισμό για τα 40 χρόνια που συνεργάστηκε με τον διάσημο θίασο. «Έζησα 40 χρόνια στην Όπερα του Παρισιού, χρόνια ονειρεμένα, χρόνια πολύτιμα. Μου άρεσαν οι χώροι, η ιδιοφυΐα του τόπου, μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ανθρώπινες σχέσεις. Εκείνες με τους θεατές και τους συνεργάτες. Ανακάλυψα τον εαυτό μου, εξελίχθηκα, πέτυχα χάρη στο κοινό, αλλά και στους διευθυντές, τους δασκάλους, τους μουσικούς, τους σκηνοθέτες… Και τους χορευτές! Θα έρθω να τους δω σαν θεατής, να τους δείξω τον θαυμασμό μου. Μια μεγάλη σελίδα γυρίζει, ένα μέλλον ξεκινά. Σας χρωστάω νέα και θα τα δίνω τακτικά. Όπως πάντα, την ευτυχία μου, θα τη μοιραστώ. Και τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου. Σας αγκαλιάζω με αγάπη, εσάς τους γνωστούς του παρελθόντος μου και εσάς που δεν με έχετε συναντήσει ακόμα», σημειώνει η Aurélie Dupont στην ανάρτησή της. Όπως ήταν φυσικό δέχτηκε χιλιάδες σχόλια από φίλους και συνεργάτες της με ευχές και καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Aurélie Dupont στο instagram

Με πληροφορίες από: New York Timesouest-france.fr

επιστροφή στην κορυφή