Menu

Όπερα του Παρισιού: Πρεμιέρα για τη νέα σεζόν με ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου

Η Όπερα του Παρισιού εγκαινίασε τη νέα σεζόν παραστάσεων της, ανοίγοντας τις πύλες της στο κοινό με ένα λαμπερό γκαλά μπαλέτου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Παλέ Γκαρνιέ. Ένα υπέροχο γκαλά μπαλέτου, με τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, που σηματοδότησε την αρχή της νέας σεζόν 2021-2022 και την επιστροφή στις ζωντανές παραστάσεις, μετά από πολλούς μήνες παύσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Οι λαμπεροί καλεσμένοι της υπέροχης βραδιάς ανέβηκαν την μεγάλη σκάλα του θεάτρου που περιμετρικά ήταν στολισμένη με σατέν κορδέλες, όπως αυτές που έχουν οι pointe χορού. Τα κοστούμια της παράστασης ήταν σχεδιασμένα από τον θρυλικό οίκο μόδας Chanel. 

Η ιστορία της σχέσης ανάμεσα στον διάσημο οίκο μόδας και στον παγκοσμίου φήμης θίασο μπαλέτου είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κρατάει στο χρόνο. Την πρώτη φορά που η Grabrielle "Coco" Chanel παρακολούθησε μια παράσταση χορού εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά αυτής της τέχνης. Από τότε ξεκίνησε να σχεδιάζει κοστούμια και για χορευτές. Συνεργάστηκε με τον Sergei Diaghilev σχεδιάζοντας εντυπωσιακά κοστούμια για τον διάσημο θίασο μπαλέτου "Ballets Russes". Τα μοντέρνα ρούχα για μπαλέτο ήταν σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ελευθερία κινήσεων και δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τα κλασικά ρούχα χορού που υπήρχαν μέχρι τότε. Ο Karl Lagerfeld κατά τη διάρκεια της θητείας του στον διάσημο οίκο μόδας συνέχισε αυτή την παράδοση. Η σχέση αυτή του οίκου Chanel με την Όπερα του Παρισιού συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν παραστάσεων της Όπερας του Παρισιού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου, Aurélie Dupont καλωσόρισε το κοινό μαζί με τον γενικό διευθυντή της Όπερας, Alexander Neef παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του λαμπερού γκαλά. Η παράσταση ξεκίνησε με την "παρέλαση" των χορευτών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στη σκηνή της ιστορικής Όπερας Γκαρνιέ του Παρισιού. Ακολούθησαν δύο σύγχρονα έργα χορού τα Brise-lames του καταξιωμένου χορογράφου Damien Jalet και Clouds Inside της ταλαντούχας Αμερικανίδας χορογράφου Tess Voelker. Επίσης παρουσιάστηκε το διάσημο έργο Études του Δανού χορευτή και χορογράφου Harald Lander, ένα έργο που αποτελεί μέρος του ρεπερτορίου του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού από το 1952. Μόλις έπεσε η αυλαία οι λαμπεροί καλεσμένοι απόλαυσαν ένα δείπνο στο πολυτελές φουαγιέ της Όπερας του Παρισιού.

Δείτε παρακάτω ορισμένα στιγμιότυπα από τη βραδιά και τα υπέροχα κοστούμια των χορευτών σχεδιασμένα από τον οίκο Chanel.

Με πληροφορίες από: vogue.com

Φωτογραφίες και video από instagram @balletoperadeparis, @chanelofficial 

επιστροφή στην κορυφή