Menu

Το απρόσμενο όφελος για την υγεία από τα άλματα allégro στο μπαλέτο

  • Κατηγορία Νέα

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές κινήσεις του κλασικού μπαλέτου είναι και το allegro. Ο όρος allegro όταν αναφέρεται στη μουσική σημαίνει “χαρούμενος” ή “γρήγορος”. Στο χορό είναι ζωηρές κινήσεις, άλματα και στροφές. Συνήθως χωρίζεται στο petit (μικρό) allegro και στο grand (μεγάλο) allegro.

Οι κινήσεις allegro αποτελούν μέρος της καθημερινής προπόνησης των χορευτών. Είναι κινήσεις που συναντάμε σε όλες τις χορογραφίες των μεγάλων κλασικών μπαλέτων. Για την εκτέλεση τους απαιτούν εντατική προπόνηση και τεχνική αρτιότητα.

Συγκεκριμένα το petit allegro προσφέρει ένα όφελος στην υγεία του οργανισμού που λίγοι γνωρίζουν. Εκτός από τη βελτίωση της τεχνικής στα πόδια ενός χορευτή φαίνεται ότι συμβάλει και στην πιο υγιεινή διατροφή μετά το μάθημα χορού.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Appetite, οι αερόβιες ασκήσεις και κυρίως οι αναπηδήσεις, όπως το σχοινάκι ή το τζόκινγκ μπορούν να μειώσουν την όρεξη για λιπαρά τρόφιμα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτού του είδους η σωματική δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει το έντερο, μειώνοντας την παραγωγή της γκρελίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με την όρεξη.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να κάνετε στο επόμενο μάθημα χορού με περισσότερη όρεξη το συνδυασμό κινήσεων allegro που θα σας ζητηθούν. 

Πηγές: pro-dance.gr, pointemagazine.com

επιστροφή στην κορυφή