Menu

Όντρεϊ Χέπμπορν: O ρόλος που απέρριψε σε διάσημη ταινία χορού και αργότερα το μετάνιωσε

Η Audrey Hepburn (Όντρεϊ Χέπμπορν), η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός και Παγκόσμια Πρέσβειρα της UNICEF, ήταν μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του Χόλιγουντ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατατάσσει στην τρίτη θέση μεταξύ των θρύλων μεγάλης οθόνης, μετά τις σπουδαίες Κάθριν Χέπμπορν και Μπέτι Ντέιβις. Ήταν μια πραγματικά χαρισματική ηθοποιός που άφησε πίσω της μια διαχρονική κληρονομιά. Όμως, ακόμη και αυτή η διαχρονική σταρ είχε μερικές ανεκπλήρωτες επιθυμίες. 

Ο ρόλος της ως Holly Golightly στο Breakfast At Tiffany's είναι ίσως ο πιο διάσημους ρόλους στην καριέρα της. Η ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Truman Capote, αφηγείται την ιστορία μιας κοσμικής κοπέλας της Νέας Υόρκης που αναζητά την αληθινή αγάπη. Η ερμηνεία της Hepburn ως Holly Golightly είναι εμβληματική και ο ρόλος της θεωρείται ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η Hepburn έπαιξε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές άλλες επιτυχημένες ταινίες, όπως το Roman Holiday, το My Fair Lady και το Funny Face. Κέρδισε Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Roman Holiday και ήταν υποψήφια για Όσκαρ άλλες πέντε φορές.

Εκτός από την καριέρα της στην υποκριτική, η Hepburn ήταν επίσης γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Εργάστηκε ως Πρέσβειρα της UNICEF για πάνω από 20 χρόνια. 

Παρά τις πολλές επιτυχίες της, η Hepburn είχε και κάποιες ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Μία από αυτές ήταν ότι έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάσημη ταινία χορού «The Turning Point» («Η Κρίσιμη Καμπή»).

Πρόκειται για το ρόλο της Emma Jacklin στην δραματική ταινία του 1977. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία «The Turning Point» ακολουθεί τις μεγάλες σε ηλικία μπαλαρίνες DeeDee Rodgers και Emma Jacklin που παλεύουν για την καριέρα τους στο χορό. Η ταινία είναι βασισμένη στις πραγματικές ιστορίες των Isabel Mirrow Brown και Nora Kaye, οι οποίες ήταν χορεύτριες που φοίτησαν στη Σχολή Αμερικανικού Μπαλέτου πριν αφήσουν την καριέρα τους στο χορό.

Η Hepburn είχε δεχτεί πρόταση να υποδυθεί την Emma Jacklin, αλλά τελικά απέρριψε τον ρόλο. Έτσι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία ανέλαβαν οι εμβληματικές ηθοποιοί Αν Μπάνκροφτ και Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Στην ταινία συμμετείχαν επίσης οι Τομ Σκέριτ, Λέσλι Μπράουνι και Μιχαήλ ΜπαρίσνικοφΗ απόφαση της Hepburn να απορρίψει τον ρόλο είναι κάτι που μετάνιωσε αργότερα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καριέρα της Hepburn ξεκίνησε από το μπαλέτο. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Χέπμπορν σπούδασε μπαλέτο στο Ωδείο του Άρνεμ, στην Ολλανδία, ενώ συμμετείχε σε παραστάσεις προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα κρυφά για την ολλανδική αντίσταση. Σπούδασε δίπλα σε κορυφαίους χορογράφους και συμμετείχε σε παραγωγές του West End πριν ανακαλύψει το υποκριτικό της ταλέντο. 

Ο ρόλος της Emma Jacklin που απέρριψε συνδεόταν με τα προσωπικά της βιώματα, καθώς τα όνειρα της μεγάλης σταρ του Χόλιγουντ να γίνει μπαλαρίνα διακόπηκαν απότομα όταν ο δάσκαλός της είπε ότι το ύψος, το βάρος και οι συνέπειες του υποσιτισμού εν καιρώ πολέμου, καθιστούσαν δύσκολη την προσπάθειά της να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. 

Τελικά, ο ρόλος της Emma Jacklin ανατέθηκε στην Anne Bancroft. Μέχρι το 1977, η Hepburn είχε επιλέξει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της και στο φιλανθρωπικό της έργο. Ανέλαβε λίγους μόνο ρόλους, απορρίπτοντας τον ρόλο της Emma Jacklin στην ταινία «The Turning Point».

Όπως παραδέχτηκε η Audrey Hepburn, αργότερα σε συνέντευξή της, μετάνιωσε πολύ για αυτή την απόφασή της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η μοναδική ταινία που μου ξέφυγε».

Πηγή: faroutmagazine.co.uk

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή