Menu

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ - Η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται το 2022 με όπερα και χορό

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά το 2021 και υποδέχεται το νέο έτος με ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στις 23:15 μ.μ. η ΕΡΤ2 συνδέεται με το ΚΠΙΣΝ και μεταδίδει ζωντανά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή της νέας χρονιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές που έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στην Ρωμαϊκή Αγορά και στο Καλλιμάρμαρο. Παρουσιάστρια της λαμπερής γιορτής, η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Για το εορταστικό πρόγραμμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς από το ΚΠΙΣΝ, η ΕΛΣ επέλεξε δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ο Ντον Τζοβάννι και οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, ο Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αΐντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι. Ερμηνεύουν οι κορυφαίοι, με διεθνή αναγνώριση Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιουσίφ Εϊβάζοφ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά της ΕΛΣ στην ΕΡΤ2 δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει απόσπασμα από τη χορογραφία των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα – Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, ενώ οι σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμηνεύουν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Το εορταστικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ2, αλλά και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα snfcc.org και τους λογαριασμούς σε Facebook και YouTube του ΚΠΙΣΝ.

 

επιστροφή στην κορυφή