Menu

Το Royal Ballet γιορτάζει την 75η επέτειο του μπαλέτου Σταχτοπούτα με μια νέα παραγωγή

Τη φετινή άνοιξη, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου (Royal Ballet) γιορτάζει την 75η επέτειο του μπαλέτου Σταχτοπούτα (Cinderella) σε χορογραφία Φρέντερικ Άστον (Frederick Ashton). Έτσι στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής επετείου, το αριστουργηματικό μπαλέτο του Φρέντερικ Άστον επιστρέφει στη σκηνή της Royal Opera House σε νέα παραγωγή με καινούργια σκηνικά και κοστούμια από τις 27 Μαρτίου έως 3 Μαΐου 2023.

Η Σταχτοπούτα σε παραγωγή του Frederick Ashton παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου 1948 με τους θρυλικούς χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου, Μόιρα Σίρερ (Moira Shearer) και Μίχαελ Σόμες (Michael Somes) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. H παραγωγή βασίστηκε στο διάσημο παραμύθι του Σαρλ Περώ (Charles Perrault) με μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ (Sergei Prokofiev) και ενθουσίασε το κοινό.

Μετά από πάνω από μια δεκαετία απουσίας του μπαλέτου Σταχτοπούτα από τη σκηνή της Βασιλικής Όπερας, το μπαλέτο του Frederick Ashton επιστρέφει με μια νέα παραγωγή που θα συνδυάζει τη μαγεία του θεάτρου, του κινηματογράφου, του χορού και της όπερας. Μια παραγωγή σε σκηνικά του Tom Pye, κοστούμια της Alexandra Byrne, φωτισμούς από τον David Finn και εικόνες, βίντεο και οπτικές ψευδαισθήσεις από τους Finn Ross και Chris Fisher.

Στην πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Σταχτοπούτας πρωταγωνιστούν οι διάσημοι χορευτές Marianela Nuñez και Vadim Muntagirov. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου και του Εθνικού Μπαλέτου του Καναδά.

Πηγή: broadwayworld.com

Περισσότερες πληροφορίες στο: roh.org.uk

Φωτογραφίες από Instagram @royaloperahouse

επιστροφή στην κορυφή