Menu

Γκαλά Μπαλέτου στην Όπερα του Παρισιού προς τιμήν του διάσημου χορευτή Patrick Dupond

Η Όπερα του Παρισιού παρουσίασε τρεις βραδιές με τα αστέρια του Μπαλέτου αφιερωμένες στον σπουδαίο χορευτή Patrick Dupond που έφυγε από τη ζωή το 2021. Οι κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού σε μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή με τα αστέρια του μέλλοντος προς τιμήν του αείμνηστου καλλιτέχνη Patrick Dupond.  

Στην πρώτη παράσταση, το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, το παρών στο ξεχωριστό γκαλά χορού έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, José Martinez, τα αστέρια του μπαλέτου Agnès Letestu, Marie-Claude Pietragalla, Claude Bessy και η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Vanessa Paradis. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τους χορευτές που έλαμψαν στη σκηνή τιμώντας τον Patrick Dupond, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε ως "φίλος" όσων αγαπούν το χορό. 

Ο Patrick Dupond ήταν "παιδί" της Όπερας του Παρισιού για πολλούς λόγους. Μπήκε στη Σχολή Χορού το 1969, εντάχθηκε στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού τον Μάρτιο του 1975 και ξεχώρισε γρήγορα για το ταλέντο του. Από τον πρώτο του ρόλο ως σολίστ, στο έργο «Nana» του Roland Petit, μέχρι την προαγωγή του σε αστέρι του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στο τέλος της πρώτης παράστασης του «Vaslaw» από τον John Neumeier σε ηλικία 21 ετών το 1980, ο Dupond είναι άψογος. Χόρεψε σε έργα κλασικά και σύγχρονα και δοκίμασε τις δυνάμεις του και στη δημιουργία. Το διάστημα 1990 - 1995 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. 

Η βραδιά αφιέρωμα στον Patrick Dupond περιλαμβάνει έργα που σημάδεψαν την καριέρα του σπουδαίου καλλιτέχνη. Όλοι όσοι τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν μαζί και τον αγάπησαν απέτισαν φόρο τιμής στον χορευτή που θα συνεχίζει να ζει μέσα από τα έργα του. 

Πηγές: en.vogue.melesechos.fr

Φωτογραφίες από Instagram @operadeparis

επιστροφή στην κορυφή