Menu

Sylvie Guillem: Η συνεργασία με το Australian Ballet για το μπαλέτο Δον Κιχώτης – Οι φωτογραφίες από τις πρόβες

Έχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια από τότε που η σούπερ σταρ του μπαλέτου Sylvie Guillem (Συλβί Γκιλέμ) αποχαιρέτησε το κοινό ρίχνοντας τίτλους τέλους στην καριέρα της στο χορό. Σε ηλικία 19 ετών ονομάστηκε "etoile" από τον Rudolf Nureyev (Ρούντολφ Νουρέγιεφ) χορεύοντας με το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, ξεχώρισε με το ταλέντο της και έγινε η "απόλυτη ντίβα" του χορού ερμηνεύοντας πολλούς κύριους ρόλους σε διάσημα έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με τους διάσημους χορογράφους William Forsythe, ο Maurice Béjart, ο Mats Ek και ο Russell Maliphant.

Τα τελευταία χρόνια, η Sylvie Guillem ζει με τον σύζυγό της, τον γνωστό φωτογράφο, Ζιλ Ταπί σε ένα κτήμα στο Λάτιο της Ιταλίας. «Δεν είναι ωραίο να συνεχίζεις όταν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς, γιατί δεν κάνεις αυτό που θέλεις ή αυτό που περιμένει το κοινό από εσένα», είπε η σπουδαία χορεύτρια σε συνέντευξή της σχετικά με την απόφαση της να σταματήσει την καριέρα της στο χορό.

Κάποιες φωτογραφίες με την Sylvie Guillem που δημοσιεύτηκαν, τις τελευταίες ημέρες, στα social media του Μπαλέτου της Αυστραλίας, ενθουσίασαν χορευτές και θαυμαστές του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Στα στιγμιότυπα αυτά βλέπουμε την διάσημη χορεύτρια στις πρόβες του Australian Ballet για το μπαλέτο Δον Κιχώτης. Η κορυφαία χορεύτρια βρέθηκε στην Αυστραλία για να καθοδηγήσει τη νέα γενιά χορευτών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες καλωσορίσαμε τη Sylvie Guillem στα στούντιο μας στη Μελβούρνη, ως Guest Coach για τον Δον Κιχώτη. Προστατευόμενη του Rudolf Nureyev και μία από τις μεγαλύτερες χορεύτριας της εποχής μας, η Sylvie μοιράστηκε τη βαθιά της γνώση για το έργο του Nureyev και τη μοναδική εμπειρία της στην καλλιτεχνική ερμηνεία με τους καλλιτέχνες μας καθώς ετοιμαζόμαστε να ανεβάσουμε τη χορογραφική εκδοχή του Rudolf Nureyev στη σκηνή», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στα social media του Μπαλέτου της Αυστραλίας.

Το Μπαλέτο Δον Κιχώτης με το Μπαλέτο της Αυστραλίας παρουσιάζεται 15-25 Μαρτίου 2023 στην Μελβούρνη και 8-25 Απριλίου 2023 στο Σίδνεϊ.

Φωτογραφία από Instagram The Australian Ballet (@ausballet)

επιστροφή στην κορυφή