Menu

Η πρίμα μπαλαρίνα Marianela Núñez γιόρτασε 25 χρόνια με το Royal Ballet

Η διάσημη μπαλαρίνα Marianela Núñez (Μαριανέλα Νούνιες), μία από τις σπουδαιότερες χορεύτριες της εποχής μας, φέτος γιόρτασε τα 25 χρόνια συνεργασίας της με το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου. Η κορυφαία χορεύτρια τιμήθηκε από την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου με ασημένιο μετάλλιο για το σημαντικό έργο της στον κόσμο του χορού. Η ξεχωριστή αυτή γιορτή έλαβε χώρα, τον προηγούμενο μήνα, στην Royal Opera House στο τέλος μίας παράστασης του μπαλέτου Σταχτοπούτα σε χορογραφία Φρέντερικ Άστον, το οποίο φέτος παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου του.

H Marianela Núñez μετά την ερμηνεία της ως Σταχτοπούτα στην πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ομώνυμου μπαλέτο, στις 27 Μαρτίου 2023, κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού και γιόρτασε 25 χρόνια με το Royal Ballet. «Η Marianela έχει εντυπωσιάσει το κοινό με το ταλέντο της καθώς και όλους εμάς στον θίασο με την ανθρωπιά της. Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να μας εμπνέετε», είπε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου Kevin O'Hare.

Η Μαριανέλα Νούνιες γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου σε ηλικία 3 ετών. Όταν ήταν 6 ετών έγινε δεκτή στη Σχολή Μπαλέτου του Teatro Colón. Σε ηλικία 14 ετών ήδη είχε ξεκινήσει να χορεύει αρκετούς βασικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου χορού. Το 1997 πέρασε από οντισιόν για το The Royal Ballet όπου συνέχισε την καριέρα της μέχρι την προαγωγή της σε πρώτη χορεύτρια του θιάσου μπαλέτου το 2002. Έχει χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο σε κλασικά όσο και σε σύγχρονα έργα διάσημων χορογράφων όπως οι Φρέντερικ Άστον, Τζον Κράνκο, Κένεθ Μακμίλαν, Γουέιν Μακγκρέγκορ και Κρίστοφερ Γουίλντον κερδίζοντας πολλά βραβεία. Έκτος από το Royal Ballet, η Marianela Núñez έχει κάνει πολλές guest εμφανίσεις παγκοσμίως, όπως στην Αυστρία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αργεντινή και την Αυστραλία.

Δείτε παρακάτω το video που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Royal Opera House στο Instagram από την ημέρα του εορτασμού των 25 ετών της Marianela Núñez με το Royal Ballet.

επιστροφή στην κορυφή