Menu

Το λαϊκό μπαλέτο “Η Θάλασσα” με τους Χορευτές του Βορρά σε Α' Τηλεοπτική Μετάδοση την Δευτέρα του Πάσχα

  • Κατηγορία Νέα

Το λαϊκό μπαλέτο του Νίκου Σκαλκώτα “Η Θάλασσα” σε μια παράσταση χορού που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 στην ΕΡΤ3.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν, σε παγκόσμια πρεμιέρα, χορογραφημένο το λαϊκό μπαλέτο του Νίκου Σκαλκώτα “Η Θάλασσα”.

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώνονται επί σκηνής με τους Χορευτές του Βορρά και δίνουν νέα πνοή στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου μας συνθέτη, ο οποίος εμπνέεται από τη θάλασσα και ζωντανεύει με τη μουσική του θαλασσινές εικόνες από την καθημερινή ζωή σε ένα οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. Ο Σκαλκώτας αναδεικνύει με αφοπλιστική απλότητα και απαράμιλλη ενορχηστρωτική τέχνη την ομορφιά των λαϊκών μελωδιών και των παραδοσιακών μας ρυθμών και η χορογραφία των Χορευτών του Βορρά δίνει μορφή στις σκηνές που περιγράφονται.

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει η Ζωή Τσόκανου, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας χορού υπογράφει η Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η επιμέλεια του μουσικού υλικού έγινε από τον μουσικολόγο Γιάννη Σαμπροβαλάκη (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής).

Παρακολουθήστε την παράσταση χορού “Η Θάλασσα” την Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2023 στις 20:00 μ.μ. στην ΕΡΤ3. Διαθέσιμο και στο ERTFLIX.

Περισσότερες πληροφορίες στο: program.ert.gr

επιστροφή στην κορυφή